Sponsored:

Tuesday, 14 February 2017

Current Affairs 14 February 2017


Sponsored:
Important current affairs questions and answers of 14th Feb 2017 is available to study now.
Current Affairs 14 February 2017

Question: 1. In which city the Make In India Center was inaugurated on 13 February 2016 by the Prime Minister Narendra Modi?
Ans: Mumbai

Question: 2. World Radio Day was observed on 13 February 2016 with the theme

Ans: Radio in Times of Emergency & Disaster

Question: 3.  Identify the personality. He went on an indefinite leave on 3-days after his appointment as the executive vice chairman of The Energy and Energy and Resources Institute?
Ans: R K Pachauri

Question: 4. Identify the West African nation in which six UN Peacekeepers were killed on 12 February 2016 in a terrorist attack.

Ans: Mali

Question: 5. Which university on 13 February 2016 celebrated its 100 years of establishment?

Ans: Banaras Hindu University

Question: 6. The legislature of this country on 12 February 2016 adopted sanctions on North Korea for conducting nuclear test and rocket launch.

Ans: The USA

Question: 7. As per a finding of scientists from the US, Canada, China and India this many number of people die prematurely due to air pollution across the world.

Ans: 5.5 million

Question: 8. Scientists in February 2016 announced detection of gravitational waves for the first time. The existence of these waves were first predicted by

Ans: Albert Einstein

Question: 9.  The Supreme Court on 12 February 2016 asked all States and UTs to strictly follow the Union Government’s advisory on this age-old inhuman social practice.

Ans: Devadasi

Question: 10. Who is the chairman of the commission that in February 2016 requested for extension of its tenure to complete the probe on solar scam in Kerala?

Ans: Justice Sivarajan

Candidates may download the previous month January 2017 Current Affairs Capsule in our next article.


Thanks for Read, and Good Luck for You by QuizNotes.in Team, Please Share this with Your Facebook and WhatsApp Friends, That Motivate Us To Do More For All of You.

rks12345
Share:

0 comments:

Post a Comment

Qmaths

Important Links of QuizNotes.in

Quick Menu of QuizNotes.in
Previous Year Question Paper
Latest Govt Jobs
SSC CGL 2018
Latest Exam Updates/News
Maths Short Tricks
Sponsored Links:

Current Affairs 2017 Important Links [PDF]

1. Current Affairs 2017
4. Monthly Current Affairs 2017
5. Last 3 Month Current Affairs Capsule
6. Last 6 Month Current Affairs Capsule

Labels