Sponsored:

Wednesday, 21 December 2016

General Knowledge One Liner Questions Answers


Sponsored:
Important General Knowledge One Liner Questions and Answers for Bank Exam, SBI IBPS, SSC Clerk, PO and Govt. jobs Exam.

Q. 1. Alpha-keratin is a protein present in which thing?

Ans. Wool

Q. 2. Shovna Narayan is a reputed personality in which field?

Ans. Classical dance

Q. 3. Which post does the Constitution of India does not mention?

Ans. The Deputy Prime Minister

Q. 4. Which rocks is transformed into marble

Ans. Limestone

Q. 5. By which ruler was the practice of military governorship first introduced in India?

Ans. Greeks

Q. 7. The book ‘Diplomatic Encounter’ has been written by which author

Ans. Arundhati Roy

Q. 8. Which transition metal is in liquid state?

Ans. Mercury

Q. 9. What is the term as the drainage pattern developed on folded sedimentary rocks?

Ans. Trellis

Q. 10. Who was the first Indian woman President of the Indian National Congress?

Ans. Sarojini Naidu

We will update more GK Quiz and Notes on this blog.


Thanks for Read, and Good Luck for You by QuizNotes.in Team, Please Share this with Your Facebook and WhatsApp Friends, That Motivate Us To Do More For All of You.

rks12345
Share:

0 comments:

Post a Comment

Qmaths

Important Links of QuizNotes.in

Quick Menu of QuizNotes.in
Previous Year Question Paper
Latest Govt Jobs
SSC CGL 2018
Latest Exam Updates/News
Maths Short Tricks
Sponsored Links:

Current Affairs 2017 Important Links [PDF]

1. Current Affairs 2017
4. Monthly Current Affairs 2017
5. Last 3 Month Current Affairs Capsule
6. Last 6 Month Current Affairs Capsule

Labels